Iemand die zichzelf goed kent, is van meer betekenis voor de organisatie waarin hij of zij werkt. Hart in Zaken begeleidt mensen hierbij.

Organisaties zijn mensenwerk

Een organisatie bestaat uit mensen. Mensen met verschillende achtergonden, ervaringen, kennis en kunde. Mensen met een eigen kijk op de organisatie. Er schuilt een groot potentieel in, een vracht aan kennis en ervaring die je kunt inzetten bij het vormgeven van je organisatie, haar doelen en… bij het oplossen van problemen. 

Individuele coaching geeft bewustzijn

Individuele coaching heeft het doel om medewerkers meer bewustzijn te laten ontwikkelen op zichzelf. Wat zijn mijn talenten? Wat zijn mijn drijfveren? Wat zijn mijn valkuilen en waar zit (wie zit in) mijn allergie? En hoe beïnvloedt dat mijn functioneren in de organisatie? Hoe zet ik mijn potentieel in in deze organisatie? 

Zelfbewustzijn is waardevol voor de organisatie

Mensen die zichzelf beter kennen zijn van grotere waarde voor de organisaties waar ze in werken. Ze hebben inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen en weten hoe die hun interactie met andere mensen zoals collega’s beïnvloeden. 

Het zelfbewustzijn opent de weg naar andere onderlinge gesprekken. En zichtbaarheid van ieders talenten en valkuilen. En vervolgens nieuwe afspraken over hoe ieder zich inzet, hoe je optimaal van alle kwaliteiten gebruik kunt maken om de doelen te bereiken. Iedereen komt als het ware op zijn eigen plek en werkt vanuit kennis van en respect voor de anderen. 

In de begeleiding maken we gebruik van DISC-analyses, systemische interventies zoals tafelopstellingen en soms ook familieopstellingen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Wat je in Bangkok leert over teamwork

Bangkok heeft het spectaculairste openbaar vervoermiddel waar ik ooit in zat: de River Boat Express. In totaal 21 kilometer, 30 haltes. Als je durft tenminste. Focus en concentratie worden gevraagd van de crew. Het aanleggen en vertrekken is een stuk teamwork waarvan je véél van kan leren.

Lees de complete blog

We zijn opgeleid bij…